Yüz Tipine En Uygun Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Anasayfa » Yüz Tipine En Uygun Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Yüz Tipine En Uygun Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Yüz tipine en uygun burun estetiği şekli belirlenirken simetri ve orantı dikkate alınır. Bunun yanında kişinin yüz tipide önemlidir. Yüz şekliniz yaşınıza, cinsiyetinize, etnik kökeninize ve hatta kişiliğinize bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Burnu özel kılan bir diğer önemli faktör de yüze şekil vermesi ve çekicilik kazandırmasıdır. Burun bölgesindeki herhangi bir sorun ya da estetik kaygısı nedeniyle burun estetiği yaptırabilir. Yüz tipine en uygun burun şekli doktorunuzla birlikte size özel olarak verilmesi gereken bir karardır.

Yüz şeklinize en uygun burun şeklini seçerken, benzersiz burun şeklinin ve boyutunun en iyi şekilde korunmasına dikkat edilmesi gerekir. Burun küçültme ameliyatında çok küçük bir burun doğal görünümü bozarak estetik açıdan hoş olmayan bir durum yaratabilir. Burun estetiğinde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da cinsiyettir.

Burun estetiği

Yüz tipine en uygun burun

Yüze En Uygun Hangi Burun Şekli Olmalıdır?

Kaş göz yapısı, kulakların duruşu, çene yapısı, burun ile dudak arası mesafe, kişinin uzun ya da kısa boylu oluşu gibi tüm kişisel özellikler detaylı incelendikten sonra burun şekline karar verilmektedir. Alın kısmı geniş ve çene kısmı dar yüz şekline sahipseniz burnun uç kısmının küçük ve zarif bir şekle sahip olması önerilmektedir. Bu yüz tipinde geniş burun kanatları hoş durmayabilir. Alt yüz kısmı uzun olan yüz tiplerine küçük burun planlanmaz. Aynı şekilde geniş ya da yuvarlak yüz tipine sahip olan kişilere daha geniş yapıya sahip burun tipi önerilmektedir.

Doğal Görünümlü Burun Estetiği

Burun estetiği ameliyatı kişinin yüz yapısına uygun bir şekilde gerçekleşir. Estetik burun ameliyatı kişinin yüz yapısına en uygun şekilde yapılmalıdır. Eğer  farklı bir tercih  varsa hasta tarafından doktora bildirilmelidir. Bu doğrultuda ameliyat değerlendirmesi yapılmalıdır. Çünkü doğal burun estetiği ile burunun fonksiyonlarında hiçbir kayıp yaşanmamalıdır. Ayrıca hastanın farkında olmadığı yapısal sorunlar varsa onlarda giderilmelidir. Bunun için uzman doktorun görüşü ve tavsiyeleri çok önemlidir. Eğer doğal bir görünüm tercih ediyorsanız, yüz yapınızın doğasına en uygun olan tercih edilmelidir.

Yüz Şeklinin Buruna Etkisi Nedir?

Yüz şekli, simetriyle doğrudan bağlantılıdır. Yüzün orta hattında bulunan burunun, iç kantus ve dudak çizgisini içine alacak şekilde yüzü 3 eşit parçaya böldüğümüzde bu parçalarla orantılı bir burun ideal burundur. Aynı zamanda açık olmayan burun deliklerinin göz orta çizgisi hizasında olması orantılı mükemmelliği tamamlar. Bu oran dikey ve yatay bölünmelerin her ikisinde de diğer bölümlerle eşit oranda olmalıdır. Yani burun bölgesi gözün kapladığı alandan daha geniş olmamalıdır. Örneğin yuvarlak bir yüze küçük ve ince burun yapılması oranların bozulmasına neden olur. Sonuç olarak estetik bir görünüm oluşturmaz.

Burun Estetiğinde Tasarımın Önemi

Estetik burun ameliyatının amacı, burnu yüzle uyumlu hale getirmek için değişiklik yapmaktır. Hasta solunum güçlüğü çekiyorsa bunlar operasyon sırasında düzeltilmektedir. Burun uzatılabilir veya kısaltılabilir, küçültülebilir veya büyütülebilir, burun deliklerinin şekli veya burun köprüsü değiştirilebilir, burun asimetrisi düzeltilebilir. Burun ucu yükseltilebilir, daraltılabilir veya genişletilebilir. Karar verilen burun tasarımının kişinin yüz tipine uygun olmasıdır.

 

Burun estetiği Ankara

Burun Estetiğinde Yaş Sınırı Kaçtır?

Burun estetiğinde yaş  sınırı ilgili yazımızı buradan okuya bilirsiniz. Ameliyat olacak kişinin kemik ve kıkırdak gelişiminin tamamlanması gerekmektedir. Burun gelişimi tamamlaması kadınlarda, erkeklere göre erken olur. Erkeklerde boy ve yüz ve burun uzaması 18 yaşına kadar sürer. Ancak kız çocuklarında genellikle 16 yaşında büyüme durur. Genelde kız çocuklarında gelişim daha erken başlayıp daha erken bittiğinden kız çocuklarında 16 yaş  ameliyat için uygun olabilmektedir. Ama erkek çocuklarında 18 yaş sınırı vardır.

 

 

2023-02-01T11:04:45+03:00