Dudak dolgusu uygulamaları oldukça pratik ve kısa süren uygulamalardır ve 15-20 dakika sürmektedir. Uygulama öncesi lokal anestezik krem ile bölge uyuşturulur. Sonrasında  çok ince bir iğne ile dudağa dolgu maddesi dikkatli bir şekilde enjekte edilir.  Dudak dolgusunun kalıcılığı kişilerin cilt tipine göre değişir ve ortalama olarak  9-12 ay arasında etkilidir. Çünkü bu süre, kişilerin metabolik yapısına göre bazen daha uzun sürebilmektedir.

Dudak Dolgusunun Yan Etkileri Nelerdir?

Dudak dolgusu kaliteli bir hyaluronik asit bazlı dermal dolgu ile yapıldığında herhangi bir yan etki oluşmaz. Çünkü  hyaluronik asit, insan sağlığına zararlı olmadığı dermatolojik olarak kabul edilmiş bir materyaldir ve göz çevresi gibi hassas bölgelerde dahi kullanılabilecek, güvenli bir içeriğe sahiptir.

Dudak dolgusu sonrası olası yan etkileri  kısa sürelidir:

  • Dudaklarda şişlik ve ödem oluşabilir.
  • İğne ile yapılan dolgu uygulamalarında damara denk gelinmişse morarma meydana gelebilir.
  • Dudaklarda uyuşma, karıncalanma, geçici his kaybı, nadiren de olsa rastladığımız durumlardır.

Dudak Dolgusu İle Neler Yapılabilir?

Dolgu ile birçok işlem yapılabilmektedir.

  • Dudak dolgunlaştırma, hacim kazandırma
  • Dudakların şekillendirilmesi
  • Asimetri ve simetri bozuklukları giderilir
  • Sarkmalara karşı düzeltme
  • Dudaklara kontur yapılması
  • Yapılan konturun belirginleştirilmesi

Dolgu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Dudak dolgusu sonrasında hekimin tavsiyelerine uymak önemlidir. Tavsiyelere uyulmadığı takdirde dudak dolgusu bozulur ve başarısız olabilir. İşlemden hemen sonra aşırı sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Ayrıca dudakları ovuşturmamak gerekir. Sert çiğneme hareketlerinden, ruj sürmekten, öpüşmekten kaçınılmalıdır. Özellikle gülme gibi aşırı mimik içeren hareketler bir süre yapılmamalıdır. Doktorunuzun önerdiği süre boyunca bunlara dikkat etmek önemlidir.

Dudak Dolgusu Yaptırmak Zararlı Mıdır?

Dudak dolgusu işlemi, vücutta zaten bulunan doğal maddeler kullanılarak yapıldığı için zararı yoktur. Ancak işlemin güvenli ellerde, uzman hekim tarafından gerçekleştirilmesi önemlidir. İşlem sırasında iğne kullanıldığı için dudaklarda kısa süreli ve geçici kızarıklık görülebilir. Tecrübeli doktorlar tarafından gerçekleştirilmez ise doğal olmayan, aşırı büyük veya biçimsiz dudaklar ortaya çıkabilir.

Dudak Dolgusu Kalıcı Süresi Uzatılabilir Mi?

Dudak dolgusunun kalıcılığı hususunda ise bireylerin metabolizma ve mimikleri oldukça önemlidir. Bu nedenle çok tez canlı, hareketli hastaların dudak dolgusu süresi genellikle diğer hastalara göre daha kısadır. Dolgu en azından etkinliği azalsa bile dudakta 9-12 ay kalmalıdır. Birçok hastada mevcut dolgunun üzerine yapılan ikinci veya üçüncü dolgu sayesinde Dudak Dolgusu Kalıcı Süresi uzatılabilmektedir. Çünkü önceki dolguların kullanılması sayesinde sonraki enjeksiyonlarla beraber dudakların öncekine göre daha iyi şekillendirilmesi, hacminin artırılması ve dudakların biçimlenmesi sağlanabilmektedir. Ayrıca Ankara Dudak Dolgusu Tavsiye üzerine olan yazımızı da okuyabilirsiniz.